Thursday, March 31, 2011

My heartbeat and Your Heartbeat..LetS Combine..

Setelah berbulan-bulan join Heartbeat @ HB so hari nie aku terpanggil untuk buat entry pasal HB nie. So sapa yang masih lagi tak tahu apa itu HB dan ingin mendaftar dengan HB boleh lah klik pada banner di bawah nie


Kemudian kamu akan jumpa page seperti ini




 Klik Icon Hearbeat seperti yang dibulatkan tu


 Klik pada CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan


 Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klik continue


 Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah diatas



Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan diatas)
then isi kesemua maklumat yang diperlukan


Masukkan maklumat mengenai Blog anda (seperti contoh borang diatas)


Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda...
then klik continue


 Klik My HB!Affiliate untuk mendapatkan code iklan heartBeat


Klik GET A CODE (seperti lampiran diatas)


 Copy Code2 yang anda kehendaki(bertanda merah bulat), ada 4 code untuk iklan Heartbeat
 (seperti lampiran yang bertanda kotak merah blah atas)--setaip code adalah unik/tak sama utk setiap member heartbeat tau (mcm nuffnang punya code gaklah)

AFTER THAT TUTORIAL UNTUK PASTE CODE KE DALAM BLOG


Pi Kat Design


Klik Add A Gadget 


  Klik add HTML/JAVA SCRIPT then saveulangi cara yang sama untuk letak ketiga2 iklan berkenaan



 akhir sekali DRAG gadget berkenaan ke kedudukan yang dikehendaki...

done!!
Selamat Ber'Heartbeat'.Let's Combine!!

2 comments:

bobhandburry said...

Salam kunjungan, nice blog ;)

Zu
http://www.zuwairiaiman.com

safey said...

sape nk join contest n mnang hadiah lumayan leh view cni ;) http://penglipurlarafasola.blogspot.com/2011/03/april-fool-photo-contest.html